Hogyan írjunk leírásokat a termékekhez, kategóriákhoz és bloghoz

Hogyan írjunk szép leírásokat termékekhez, kategóriákhoz és bloghoz

Hogyan készítsünk szép tartalmat termékleírásokhoz, kategóriákhoz és blogcikkekhez.

Az első termékleírás megírása

A termék, a kategória, a blogcikk és a megosztott leírások azonos tartalommal készülnek.

Elkészítsük tehát az első termékleírást. A termék áttekintés oldalon kattintson a zöld Create label gombra. Ezután megnyílik egy szerkesztő, ahol tartalmat adhatunk hozzá.

A szerkesztőben a középső részben (a termék első betöltése után) megjelenik az eredeti címke, amely a webáruházban van tárolva. Ez a címke eltávolítható, vagy más tartalomra vonatkozó információként használható. A jobb oldali részben látjuk a tartalomhoz használható widgetek aktuális listáját. Választhatunk képek, galériák, YouTube videoklipek, blokkok ikonokkal, GYIK vagy képek rövid információkkal közül.

Tartalom widgetek hozzáadása

Most megpróbálunk létrehozni egy olyan feliratot, amely két képből és a kép jobb, majd bal oldalán megjelenő szövegből áll. Tehát találunk egy widgetet a listában a bal oldali képpel és a jobb oldali szöveggel, és behúzzuk a tartalomba.

A következő lépésként beillesztünk egy második widgetet, amelynek jobb oldalán egy fotó, bal oldalán pedig szöveg található, kitöltjük a szöveget, majd a Fotó kiválasztása gombra kattintva megjelenik egy modális ablak, amelyben kiválasztjuk a widgetbe beszúrandó fotót.

Widget törlése és áthelyezése

Ha törölni szeretnénk egy widgetet, akkor a szerkesztő jobb oldalán lévő kukás ikonra kattintunk, és megerősítjük a törlést. Egy widget áthelyezéséhez és újrarendezéséhez kattintson és tartsa lenyomva a zöld ikonra, majd mozgassa a widgetet a kívánt helyre.

Szöveggel való munka

A szöveggel való munkához a Pobo Page Builder az úgynevezett wysiwyg-szerkesztőt használja, amelyben második és harmadik szintű fejléc, bekezdés, táblázat, számozott/bulletizált lista, gomb vagy link írható. Szerkesztheti a szöveg formázását - pl. félkövér, dőlt betűs írásmód, igazítás vagy szín megváltoztatása.

A felső panelen válassza ki tehát a kívánt formázási funkcióval rendelkező gombot. Az ikonra kattintás után egy tooltip jelenik meg a könnyebb navigáció érdekében.

Munka képekkel és ikonokkal

A kamera ikonjára kattintva megjelenik egy modális ablak, amelyben képekkel és ikonokkal dolgozhatunk. A Pobo Page Builder által kínált fő funkciók a következők:

  1. Új termékfotók feltöltése(PNG formátumban engedélyezett, JPG és JPEG)
  2. Termékképek letöltése az e-shop to Pobo Page Builder
  3. Válasszon egyet a több mint 350 előre elkészített SVG ikon közül
  4. Válasszon egyet az 5.000.000+ fotó közül a fotótárból
  5. Fotó vágása (csak JPEG és JPG formátumban)
  6. Fotó törlése (a fotó nem törlődik a feliratokból, csak a fényképek áttekintéséből)
  7. Fénykép vagy ikon beillesztése a widgetbe

A fényképek miniatűrjei alatt megjelenik a képformátum, és ha rákattintunk, akkor kiválaszthatjuk a kép méretét, amelyet a widgetbe szeretnénk beilleszteni. A fényképet nagyobb felbontásban is megtekinthetjük. Végül, de nem utolsósorban, a fényképet is kivághatjuk - ez hasznos funkció, ha közeli képet (kivágást) szeretnénk készíteni, vagy ha el akarjuk törölni a fehér teret maga a fénykép körül.

Képek vágása

A fényképek vágása akkor használható, amikor például fehér területet szeretne törölni egy fénykép körül, vagy részletes kivágást szeretne létrehozni. Ha egy fotót szeretnénk kivágni, akkor a kijelöléskor az olló ikonra kattintunk, majd megnyílik a kivágó eszköz. Válassza ki a kivágást és mentse el. A kivágás ezután megjelenik a fotólistában.

YouTube videók hozzáadása

Ha videót szeretnénk hozzáadni a YouTube-ról, akkor előre elkészített widgeteket használunk. Tehát kiválasztjuk a videós widgetet, és beillesztjük a tartalomba. Ezután megjelenítünk egy gombot a videó kiválasztásához - ha rákattintunk, egy modális ablak jelenik meg, amely lehetőséget ad a YouTube-ról származó link beillesztésére.

Mesterséges intelligencia szövegalkotás

Ha nem áll rendelkezésünkre elég tartalom egy termékhez, a mesterséges intelligencia segíthet nekünk létrehozni azt. Ez a funkció lehetővé teszi számunkra, hogy minimális információval több szövegváltozatot hozzunk létre, amelyeket a widgetben használhatunk.

A Design AI text gombra kattintva megnyílik egy modális ablak, amelyben a Pobo Page Builder előre feltölti a termék nevét és egy rövid leírást. Ha a zöld Mesterséges intelligencia szövegtervezés gombra kattint, az eszköz a szövegváltozatok listáját adja vissza.

Kedvenc widgetek

A Pobo Page Builder kedvenc widgetek funkciója lehetővé teszi számunkra, hogy a kitöltött tartalommal rendelkező widgeteket elmentsük és újra felhasználjuk anélkül, hogy újra kellene gépelnünk a szöveget, feltöltenünk egy képet, ikont vagy videót. A kedvencekhez hozzáadott widget használható a termék-, kategória- vagy blogleírásokban.

Adjon hozzá egy widgetet a kedvencekhez a szerkesztőben a szív ikonra kattintva. Ekkor megnyílik egy modális ablak, amelybe beírjuk a kedvenc widget nevét (javasoljuk, hogy egyedi nevet válasszunk).

A kedvencek közé mentett widgeteket a Kedvencek fül alatt találjuk, ahol törölhetjük is őket, ha nem használjuk őket.

Termékcímkék másolása

A termékcímkéket más termékekre is át tudjuk másolni. Ha a címkéket másolni szeretnénk, akkor a felső menüben a Copy labels gombra kattintunk, majd megnyílik egy fül, ahol kiválasztjuk a termékeket. Végül kattintson a Copy content gombra. Ez a címkéket a kiválasztott termékekre másolja.

Élő előnézet

Az élő előnézet egy nagyon hasznos funkció, amely lehetővé teszi, hogy egy kattintással megtekinthesse a termékcímkét a webáruházban. Ha az élő előnézet funkciót szeretnénk használni, akkor a felső menüben a Élő előnézet gombra kattintunk, majd a Pobo Page Builder címkékkel ellátott terméke egy új lapon nyílik meg.

Terméknév és rövid címke

A Pobo Page Builder lehetővé teszi, hogy a leírások mellett a termék nevét és rövid címkéjét is megváltoztassa. Ha szerkeszteni szeretnénk ezeket az információkat, akkor a felső lapon a Rövid címke gombra kattintunk, majd megnyílik egy űrlap a rövid címke és a terméknév felülírásának lehetőségével.

Fontos információ: A rövid címke és a terméknév csak akkor szerkeszthető, ha az export beállítások-ban az exportálás típusa a "Hosszú címkék exportálása a terméknévvel és a rövid címkével együtt" beállításra van állítva. Ha az exportálás csak hosszú leírásra van beállítva, a termék neve és rövid leírása mindig frissül a webáruházból a Pobo Page Builderbe.

Kedvenc termékek és kategóriák

A termék- és kategórialeírásokat szívvel jelölheti meg a szerkesztőben, és elmentheti őket a kedvencei közé. Ez hasznos például olyan termékek esetében, amelyeket gyakran szerkeszt vagy tervez szerkeszteni. Az így megjelölt termékeket vagy kategóriákat szűrve találja a "Kedvencek" lapon, és gyorsabban hozzáférhet hozzájuk.